Hoe goed kent u de binnenstad van Amsterdam? Deze kwis biedt u de kans om daar achter te komen. Op de volgende web pagina worden een aantal foto's getoond. Alle foto's zijn gemaakt aan de Amsterdamse grachten, in het gedeelte van de stad zichtbaar op het kaartje. Beantwoord de multiple choice vragen bij de foto's, en check aan het eind hoeveel u er goed hebt.

Alle vragen met bijbehorende foto's, verdeeld over 12 secties, staan op één web pagina: hier is een link. Als u klaar bent (of er genoeg van hebt) kun u via de 'check' button aan het eind van die pagina de antwoorden controleren.
Door het aantal foto's kan het overhalen van deze file lang duren, en/of swap problemen opleveren :-(.
Als dat bij u niet zo is ga dan straks verder via bovenstaande link.

Is dit wel een probleem dan kunt u naar elk van de 12 secties apart gaan.
Hieronder vindt u een tabel met links naar de 12 web pagina's, elk met 4 (resp. 3) vragen, en een afsluitende pagina.
(N.B. Klik
hier als uw browser geen 'tables' aan kan, en u derhalve hieronder geen klickabel' plaatjes ziet.)1. De grachten

2. De bruggen

3. De gevels

4. De trapgevels

5. Bekende panden

6. De smalle panden

7. De scheve huizen

8. De winkels

9. De cafés

10. De halve maan

11. De woonboten

12. Divers

Klaar-controleer


De foto's bij de vragen op de pagina's zijn tamelijk klein (150 bij 200 pixs). Overal is echter een veld aanwezig dat bij aanklikken een iets groter beeld oplevert (plaatje van zo'n 400 bij 600 (jpeg file)). Klikken op de foto zèlf levert een nog iets groter beeld op (jpeg file in de orde van 600 bij 800).

( Deze kwis is opgezet in oktober 1995. Tot eind 1995 was deze kwis niet als 'multiple choice'-test beschikbaar, maar als kwis met 48 vragen. Er lag een boeken/CD bon klaar voor degeen die de meeste goede antwoorden instuurde. Blijkbaar was het te moeilijk; hoewel velen de kwis bekeken, nam niemand de moeite om in te zenden; inderdaad, als u dus had ingezonden en minstens één vraag goed had gehad, dan had u die bon gekregen....).Voor vragen, commentaar, op- en aanmerkingen, verdere informatie, suggesties ter verbetering, etc, zend email naar: behr@xs4all.nl.


 

NB. Deze site is ontwikkeld in 1994; en nadien niet meer aangepast. Alle teksten, maar vooral alle onderstaande commentaren en toelichtingen hieronder, zijn derhalve uit de vorige eeuw, toen internet nog niet zo ontwikkeld was als het nu is. Houd daar svp rekening mee met het lezen van de teksten.
Verder is de kwaliteit van alle plaatjes flink teruggeschroefd, dit om de file-grootte acceptabel te maken ... voor de snelheid van het internet in 1994!  


Mijn andere sites over specifieke Amsterdamse onderwerpen:

GROOT AMSTERDAM EXAMEN
De Jordaan
Een huis aan een Amsterdamdse gracht kopen
Verenigingen voor behoud en herstel van de Amsterdamse binnenstad
Literatuur over Amsterdam

Hebt u een browser die Java Applets kan tonen? Ga dan eens naar deze pagina; een panoramische blik op enkele plaatsen in Amsterdam!

26 juni 1996